Van 2 naar 42 km in negen maanden.

Tekst over hardlopen jadiejablabla. De makkelijkste manier om een website te beginnen is door te starten met een weblog. Een weblog is niets anders dan een soort dagboek dat je bijhoudt, maar dan online. Er zijn al vele varianten van gemaakt. In dit artikel gaan we stap voor stap een weblog opzetten met behulp van het populaire WordPress. WordPress is een gratis blogtool, waarmee je in relatief weinig tijd een weblog kunt starten.

Het eerste dat je nodig hebt is een webhost die PHP (versie 4.2 of hoger) en MySql (versie 3.23.23 of hoger) ondersteunt. De meeste betaalde webhosters doen dat wel, voor een gratis webhoster zul je even moeten zoeken. Overigens kun je ook een gratis account aanmaken op WordPress.com. Daar gaan we nu verder niet op in.

De volgende stap is het downloaden van de software. Ga naar de downloadsectie van wordpress. Daar maak je een keuze tussen een zip bestand of een tar.gz bestand om te downloaden. Je krijgt dan de laatste stabiele versie (op dit moment 2.0) van WordPress. Als het goed is heb je handmatig of automatisch (ligt aan je besturingssysteem) een mapje met daarin alle bestanden van WordPress.

Nu zul je eerst je database in orde moeten gaan maken wil je de juiste gegevens invoeren in het configuratiebestand. Met behulp van Cpanel, waarmee een aantal hosters je laten werken kun je deze gegevens vrij makkelijk aanmaken. Eerst maak je een database aan. Wij noemen deze ‘wp’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s